Spring naar inhoud

Toegankelijkheidsverklaring

Gemeente Haarlemmermeer vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen op digitale platforms. Iedereen moet de informatie op deze website gemakkelijk kunnen gebruiken en bekijken. Dus ook bezoekers met een beperking of specifieke voorkeuren voor het gebruik van websites. Daarom werken we continu aan het verbeteren van de toegankelijkheid op deze website. Deze website is tijdelijk en zal uiteindelijk offline gaan. Dat gebeurt ongeveer 1 jaar nadat het niet meer wordt gebruikt, na de afronding van het project.

Status van toegankelijkheid van deze website

Deze website voldoet aan de richtlijnen van WCAG 2.1. Het laatste onderzoek is uitgevoerd op 20 mei 2021 en de aanbevelingen uit dit onderzoek zijn inmiddels doorgevoerd.

Deze website bevat een aantal interactieve elementen waarmee bezoekers van de website zelf content kunnen publiceren op de website. Daardoor is het mogelijk dat door derden niet-toegankelijke content wordt geplaatst op deze website. De redactie van deze website spant zich in om dit zoveel mogelijk te voorkomen door duidelijke instructies te geven aan gebruikers.

OpenStad en toegankelijkheid

Deze website is ontwikkeld met het open source platform OpenStad. Met OpenStad kunnen gemeenten en andere overheden digitale participatie-projecten realiseren door middel van de realisatie van interactieve websites. Het OpenStad platform bevat widgets die speciaal zijn ontwikkeld om inwoners op een interactieve manier meer invloed en zeggenschap te geven over wat er in hun stad of dorp gebeurt. Binnen de OpenStad community is er veel aandacht voor toegankelijkheid, alle widgets voldoen daarom aan de richtlijnen van de WCAG 2.1 en worden hier regelmatig aan getoetst door derden.

OpenStad en WCAG 2.1

De software van OpenStad is daarmee compliant met de WCAG 2.1. De toegankelijkheid van het platform is 2021 tweemaal getoetst door Nomensa. Bij de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten of widgets wordt by-design rekening gehouden met toegankelijkheid. Door regelmatig trainingen en bijscholing te organiseren voor developers en redacteuren borgen we de kennis van toegankelijkheid binnen de OpenStad community.

Onderzoeken naar de toegankelijkheid van OpenStad

Door de toegankelijkheidsexperts van Nomensa zijn in 2021 onderzoeken uitgevoerd naar de toegankelijkheid van het OpenStad platform. De resultaten van deze onderzoeken zijn beschikbaar in onderstaande rapporten. De aanbevelingen in de rapporten zijn overgenomen en verwerkt in de codebase van OpenStad.

Problemen met het gebruik van deze website

Kom je een probleem tegen met het gebruik van deze website? Neem contact met ons op via openstad@haarlemmermeer.nl. De link en screenshots meesturen helpt bij het oplossen van het probleem.

Login om verder te gaan
refresh

Cancel