Spring naar inhoud

Terugblik op een geslaagde Dag van de Wind

Article Image

Tijdens de Dag van de Wind op 16 maart konden inwoners van Haarlemmermeer en andere betrokkenen langskomen in Buitenkaag. Er was een informatiemarkt, bezoekers konden met experts in gesprek tijdens de themasessies en er werden drie interviews gehouden. Zowel voor- als tegenstanders van windturbines in Haarlemmermeer-Zuid konden hun verhaal vertellen en hun vragen stellen.

De Dag van de Wind maakte onderdeel uit van het participatietraject Wind op Land. Tijdens dit participatietraject kunnen inwoners van Haarlemmermeer en andere betrokkenen meepraten en meedenken over concept-spelregels voor als er mogelijk windturbines in Haarlemmermeer-Zuid komen. De provincie Noord-Holland besluit uiteindelijk of deze windturbines er komen. Tijdens de Dag van de Wind informeerden we bezoekers over Wind op Land en haalden we input op voor de spelregels.

Vanaf 8 april komt het verslag van de Dag van de Wind op deze website te staan. Ook plaatsen we de video's van de interviews en de gesprekken met de experts tijdens de themasessies. Tot en met 28 april is er dan ook de mogelijkheid om te reageren op dit verslag. Op basis van het verslag gaat de gemeente Haarlemmermeer aan de slag met het opstellen van de concept-spelregels.

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief 'Wind op Land'.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Login om verder te gaan
refresh

Cancel